Fairfly

informació obraDirecció:
Israel Sola
Vestuari:
Albert Pascual
Escenografia:
Albert Pascual
Intèrprets:
Xavi Frances, Aitor Galisteo-Rocher, Vanessa Segura, Queralt Casasayas
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Quatre amics intenten organitzar-se després que l’empresa on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERE. La primera idea és lluitar per defensar els seus llocs de feina, és clar. Però de quina manera? I de què servirà? Realment val la pena lluitar per aquesta feina que tenen? No seria millor que ho deixéssim estar i intentessin convertir en realitat aquella brillant idea que van tenir uns anys enrere?

En un intent desesperat de maquillar les xifres de l’atur i acabar definitivament amb la consciència de classe, Govern i Mercat s’han unit per intentar demostrar que si la nostra vida professional és precària, infeliç i insatisfactòria és només per culpa de la nostra falta de “cultura emprenedora”. Per això, mentre es liberalitzen els acomiadaments i es retallen els drets laborals, proliferen les campanyes d’ajut a les start-ups i els eslògans motivacionals com: “Surt a complir el teu somni” o “Sigues el teu propi cap”. Tot i que – després de quasi deu anys de crisi – tots som conscient d’aquesta mena de trampes, no podem evitar pensar: “i si el nostre somni es complís? I si la nostra fos realment la idea que pot canviar el món?”.Finalista a text (Joan Yago) al Premi de la Crítica 2017

Premi de la Crítica 2017 a espectacle de petit format


Crítica: Fairfly

04/06/2018

Babyfly

per Joana Cortils

Fairfly La Villarroel, 27 de maig de 2018

El poder de la imaginació ens fa infinits. Aquest seria un bon resum de Fairfly, una comèdia de la companyia La Calòrica que fa temporada a la Villarroel després d'haver estat molt premiada quan es va estrenar l'any passat al Tantarantana, i és que compta amb una esplèndida dramaturgia de Joan Yago, un autor que ja fa temps que ha deixat de ser revelació. Sota la direcció d'Israel Solà veiem com els quatre actors que la representen Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura viuen aquesta història al voltant d'una taula rodona, que serà pràcticament tota l'escenografia que faran servir.

Com seria tenir la brillant idea que revolucionés la indrústria alimentària? Els protagonistes d'aquest espectacle descobreixen la fórmula màgica per crear un producte alimentari que destrueix més residus dels que genera, contribuint així a lluitar contra el canvi climàtic, en definitiva, a millorar aquest món. Imaginar-se que es pot canviar el món a partir d'una idea que hem tingut amb els nostres amics tot fent unes birres és la idílica visió que ens venen sobre l'emprenedoria.

El cas és que existeix un mercat depredador i un món laboral que no els serà gens favorable i quan arriben els problemes se'ls planteja una qüestió: la seva idea va sorgir de la ferma voluntat de canviar el món o del fet que els quatre personatges eren a punt de patir les conseqüències d'un ERO a la multinacional on treballaven?

És més fàcil sostenir els ideals quan romanen en un pla teòric? Què passa quan és l'hora de posar-los en pràctica i ens ofereixen d'intercanviar-los per diners i fama? Qui posaria la mà el foc convençut que no actuaria per interessos propis si aquests anessin en contra dels seus principis?

Malgrat que en alguns casos les interpretacions de certes bromes estaven un pèl viciades i perdien gràcia, Fairfly té tots els ingredients d'una comèdia divertida, fresca i intel·ligent.

Joana Cortils

L'enllaç a Youtube no està disponible.