Tick, tick... boom!

informació obraText:
Jonathan Larson, David Auburn
Composició musical:
Stephen Oremus
Direcció:
Ferran Guiu, David Climent, Pablo Molinero (los corderos. sc)
Direcció Musical:
Joan Comaposada
Adaptació:
Marc Gómez
Producció:
Versus Teatre
Il·luminació:
Daniel Gener
Intèrprets:
Xavi Duch, Lu Fabrés, Marc Pociello
Interpretació musical:
Joan Comaposada, Pau Mas, Jordi Sánchez, Berenguer Aina, Joel Signes, Kiko Valín, Cristina Aguilella
Sinopsi:

És la setmana del 30 aniversari d’en Jonathan (Jon). La seva parella (Susan) vol formar una família i traslladar-se fora de la ciutat – tick… El seu millor amic (Michael) s’ha comprat un BMW i s’està mudant a la part alta de la ciutat – tick… i en Jon treballa de cambrer, intentant  escriure un gran musical, i sentint la pressió d’haver de decidir entre seguir lluitant pel seu somni o renunciar-hi per diners – BOOM!

tick, tick… BOOM! és el musical autobiogràfic que Jonathan Larson va escriure poc abans ( o gairebé al mateix temps ) que RENT. Situat a Nova York al 1990, explica la història d’un jove aspirant a compositor que ha de decidir si vol seguir lluitant pel seu somni.

Finalista a espectacle musical al Premi de la Crítica 2017

Crítica: Tick, tick... boom!

08/02/2018

Explosió emocional

per Gemma Lax

Tick, tick…BOOM! Teatre Gaudí Barcelona, 20 de gener de 2018

Tick, tick...BOOM! és un musical escrit per Jonathan Larson, autor també del musical RENT, que explica la seva història autobiogràfica a partir del personatge Jon. En Jon es troba en un moment difícil de la seva vida on ha de prendre una decisió que marcarà la direcció de la seva vida. Aquesta situació farà que, pocs dies abans del seu trentè aniversari, es trobi en un mar de dubtes, inseguretats, frustracions, pors...

L'espectacle està format per tres actors i la banda de músics. L'actor principal és Xavi Duch, amb qui vaig poder parlar després de l'espectacle, i una de les coses més sorprenents que em va dir, va ser que després d'haver-lo vist tocar el piano i inclús cantar mentre el tocava, va confessar que ell no sabia tocar el piano i que només n'havia après per fer aquest espectacle. Els altres dos actors són Lourdes Fabrés i Marc Pociello, els quals a més a més de fer el seu personatge principal, feien d'altres com els pares d'en Jon o la seva representant. Els tres actors tenen unes qualitats vocals i interpretatives brillants que ens fan gaudir a cada moment, malgrat això la sonoritat de la sala no els hi jugava gaire a favor en algunes cançons, on s'escoltava més forta la música que la seva veu. Tot i això, les seves veus s'aprecien en aquelles cançons on canten com a solistes o en els duets més suaus i tranquils.

Per altra banda, l'escenografia i la il·luminació donava joc als actors i dibuixava clarament cada espai. Finalment, Tick, tick...BOOM! és un espectacle per a grans i joves, entretingut i ple d'emocions, però alhora d'una certa reflexió on cada persona pot interpretar-la com vulgui. Gemma Lax @acte_16