Tick, tick... boom!

informació obraText:
Jonathan Larson, David Auburn
Composició musical:
Stephen Oremus
Direcció:
Ferran Guiu, David Climent, Pablo Molinero (los corderos. sc)
Direcció Musical:
Joan Comaposada
Adaptació:
Marc Gómez
Producció:
Versus Teatre
Il·luminació:
Daniel Gener
Intèrprets:
Xavi Duch, Lu Fabrés, Marc Pociello
Interpretació musical:
Joan Comaposada, Pau Mas, Jordi Sánchez, Berenguer Aina, Joel Signes, Kiko Valín, Cristina Aguilella
Sinopsi:

És la setmana del 30 aniversari d’en Jonathan (Jon). La seva parella (Susan) vol formar una família i traslladar-se fora de la ciutat – tick… El seu millor amic (Michael) s’ha comprat un BMW i s’està mudant a la part alta de la ciutat – tick… i en Jon treballa de cambrer, intentant  escriure un gran musical, i sentint la pressió d’haver de decidir entre seguir lluitant pel seu somni o renunciar-hi per diners – BOOM!

tick, tick… BOOM! és el musical autobiogràfic que Jonathan Larson va escriure poc abans ( o gairebé al mateix temps ) que RENT. Situat a Nova York al 1990, explica la història d’un jove aspirant a compositor que ha de decidir si vol seguir lluitant pel seu somni.

Finalista a espectacle musical al Premi de la Crítica 2017

Crítica: Tick, tick... boom!

09/02/2018

Veus magnífiques a toc d'un Larson més íntim

per Cèlia Ventura

Tick, tick... boom! Teatre Gaudí, 27 de gener de 2018 Ferran Guiu ens dirigeix al Gaudí un musical refrescant, curt i intens. En un recull d’experiències i emocions, Tick Tick Boom explica la història autobiogràfica de Joanathan Larson als 90 amb 30 anys (quasi) i sembla que està estancat. En un futur, aquest jove que no troba el seu lloc al món acabarà escrivint un dels musicals més coneguts, Rent (de fet quan el protagonista toca els dos primers acords de Season of Love al públic se’ns posa els pèls de gallina), però haurà de suar per aconseguir-ho. El missatge d’aquesta obra és universal i atemporal. La sensació que el temps s’escapa entre els dits i totes aquelles fites que t’havies proposat van perdent intensitat, de voler “deixar una emprenta”, la dita que la teva generació no farà mai res bo que curiosament es repeteix generació rere generació... El protagonista Jon és interpretat per Xavi Duch mentre que Lu Fabrés i Marc Poccielo salten per diferents papers però sobretot es posen a la pell de la seva parella i el seu amic d’infantesa respectivament. Tots tres ens meravellen amb la seva veu, amb moments íntims i propers i altres conjunts amb una energia explosiva. Són acompanyats per quatre músics en directe, el qual sempre és una bona aposta tot i que l’espai sonor no hi col·labori massa bé. En conclusió, Tick Tick Boom és una obra meravellosament duta a terme, amb moments de tot tipus seguint sempre un estil que recorda a Rent tot i que no es pot considerar simplement el seu making off ja que per si sola s’aguanta i brilla amb aquest to més proper. Cèlia Ventura @soctastaolletes