La Taverna dels Bufons

Posar en escena un text de Shakespeare és una aposta segura. Les seves paraules són suficients per omplir un escenari, no cal escenografia, ni vestuari, ni música… però si a més hi poses totes aquestes coses i ho fas bé, és una meravella. Martí Torras i Denise Duncan han fet una adaptació a partir de les intervencions dels clowns en totes les obres del dramaturg anglès per explicar-nos de manera lleugera, entretinguda i propera, el conflicte dels actors còmics que al purgatori esperen rebre el reconeixement que creuen merèixer.

Dos grans del teatre català, Joan Pera i Carles Canut, acompanyats d’una nova generació, Dafnis Balduz, són actors impecables que mantenen l’energia, els riures i els pèls de punta del públic de principi a fi de l’espectacle. Es noten els anys d’experiència de Pera i Canut que caminen per l’escenari amb la comoditat de qui camina per casa seva, sent generosos i embolcallant els espectadors amb la seva tendresa i la seva força.

Escenografia de Sarah Bernardy i el mateix Torras, senzilla, imponent i eficaç, juntament amb el vestuari de Rosa Solé i la il·luminació per Quico Gutierrez. Per últim cal fer menció a la intervenció d’Els Berros de la Cort, que creen l’espai sonor en directe amb la seva estètica habitual que acompanya a la perfecció la proposta. La Taverna dels Bufons és un must (obligatori) d’aquest mes de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *