E.V.A.

informació obraAutoria:
Julio Manrique, Alfonso Sánchez, Ana Graciani
Direcció:
Julio Manrique
Intèrprets:
Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico, Àgata Roca
Escenografia:
Alejandro Andújar
Vestuari:
Maria Armengol
Il·luminació:
Jaume Ventura
Composició musical:
Marco Mezquida
So:
Damien Bazin
Ajudantia de direcció:
Marc Artigau
Producció:
T de Teatre, Grec 2017 Festival de Barcelona, Teatre Romea
Sinopsi:

T de Teatre celebra els 25 anys dalt dels escenaris amb una aventura molt especial: E.V.A.. Després d’abordar temes com la maternitat, el sexe, les crisis generacionals i la pràctica escènica, el dolor serà el protagonista d’aquesta obra. 

E.V.A. és l'Escala Visual Analògica del Dolor i també és una comèdia dramàtica on quatre històries creuades de quatre ex-companyes d’escola ens faran reflexionar sobre el dolor, la seva poètica i les seves formes. El dolor físic, el crònic, el somàtic, el neuropàtic, el  dolor vital, el moral, el quotidià, el de l'ànima...

Crítica: E.V.A.

03/11/2017

All in

per Maria Cambil

E.V.A Teatre Municipal de Girona, 28 d'octubre de 2017

La cia. T de Teatre, una companyia que sorgeix de la iniciativa d'un grup d'amigues i la seva passió pel te i les arts escèniques. Acabades de graduar a l'Institut del Teatre el 1991, volien treballar i fer-se camí elles mateixes amb allò que els agradava i encara els apassiona i avui per a celebrar el seu vint-i-cinqué aniversari, que es diu ràpid, ens fan a nosaltres un regal: E.V.A.

La seva trajectòria comença amb Petits contes misògins ja fa un quart de segle, i Homes! les fa arrasar arreu de la Península i Sud-amèrica. Van envair casa nostra amb Jet-Lag l'any 2000 i els nostres teatres amb una llista d'altres grans obres. Durant el seu camí no han perdut el seu caràcter i la seva essència irònica i humorística, cosa que els ha permès fer teatre al seu gust. Tot i això el seu teatre ha anat madurant, si més no canviant, amb el seu camí personal i això les ha portat a aquest “bombazo”.

Aquesta vegada les T de Teatre han estat dirigides per Julio Manrique, gran director, actor de teatre i l'últim Don Joan de l'any. -Sabeu que la companyia ha estat curiosament, per elecció seva i per casualitat, sempre dirigides per homes? -. E.V.A, Escala Visual Analògica, Eva la primera dona del planeta Terra, qui sap. E.V.A, una obra de teatre que recomano amb els ulls tancats, amb la que aniria “All In” a recomanar-li a qualsevol persona que conec. Una obra amb personatges complets, que evolucionen, van traient-se capes igual que la història. Un genial escenari que es va metamorfosejant, on tot està relacionat, on es treballa el dolor i l'humor, el passat i el seu eco, les seves repercussions. El fet de treure els draps vells de l'armari i renovar-lo per donar-li un aire fresc, com elles, que encara que passi el temps sempre venen amb un aire fresc.

Maria Cambil