La jaula de las locas

informació obraTraducció:
Roser Batalla, Roger Peña
Adaptació:
Roser Batalla, Roger Peña
Intèrprets:
Àngel Llàcer , Ivan Labanda, Mireia Portas, José Luis Mosquera , Ricky Mata , Oriol Burés, Roc Bernadí, Lucía Madrigal Cuadra, Anna Lagares, Antonio del Valle, Víctor Gómez , Clàudia Bravo, Jordi Diaz, Empar Esteve , Evangelina Esteves, Alejandro Fernández, Jordi García, Enric Marimon, Pedro Martell , Ana Micó, Joan Salas, Sergi Terns, Danel Xabier
Escenografia:
Enric Planas
Vestuari:
Míriam Compte
Il·luminació:
Albert Faura
So:
Roc Mateu
Caracterització:
Helena Fenoy, Marta Ferrer
Coreografia:
Marta Ferrer
Ajudantia de direcció:
Marc Montserrat-Drukker
Direcció Musical:
Manu Guix, Andreu Gallén
Direcció:
Àngel Llàcer
Producció:
Nostromo Live
Interpretació musical:
Andreu Gallén / Gerard Alonso, Marc García / Gerard Alonso, Miguel Royo / Jordi Santanach, Marcel·lí Bayer / Jordi Cornudella , Ivó Oller / Josep Gomariz, Vicent Pérez / Darío García, Pere Foved / Eloi López Oltra, Guillermo Prats / Xavi Sánchez
Sinopsi:

La vida comença avui!
L'afable vida de parella de Albin i Georges, propietaris del club nocturn La Cage aux Folles de Saint Tropez, es veu totalment alterada per una notícia inesperada. Jean Michel, el fill de Georges, es va a casar amb la filla d'un diputat ultraconservador, defensor dels valors més tradicionals en la vida familiar. La trobada explosiva entre dues famílies tan diferents deslliga una divertidíssima comèdia plena d'amor i de situacions delirants.

Inspirada en la popular obra de Jean Poiret, el musical és fruit del talent de Jerry Herman i Harvey Fierstein. Amb nou premis Tony i tres Drama Desk Award, “La Jaula de las Locas” s'ha representat ininterrompudament per tot el món des de la seva estrena. Aquesta temporada, arriba al Teatre Tívoli en una espectacular versió dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix.

“La Jaula de las Locas” és un gran cant a la llibertat individual i col·lectiva. Una atrevida posada en escena, sorprenents coreografies, exuberant disseny de vestuari i una temàtica universal, ho converteixen en un dels musicals més aclamats de la història. Cada funció transforma “La Jaula de las Locas” en una festa, una celebració de la joie de vivre que se sap com comença, però mai com acaba!

El paper de Albin serà interpretat per Àngel Llàcer en totes les funcions excepte dimecres a les 20.30 i divendres a les 18.00.Durant el període d'exhibició, poden donar-se altres canvis a causa de malalties o esdeveniments fora del control de la producció.

Finalista a espectacle musical dels Premis de la Crítica 2018

Ivan Labanda, finalista a actor de musical dels Premis de la Crítica 2018

Àngel Llàcer, premi a actor de musical dels Premis de la Crítica 2018

Míriam Compte, finalista a vestuari dels Premis de la Crítica 2018

Crítica: La jaula de las locas

11/07/2023

Pell de gallina

per Melanie Ortega

Primera crítica de la Melanie Ortega

La jaula de las locas
Teatre Tívoli

Avui dia sembla una mica complicat trobar musicals amb històries no estereotipades i trames que no expliquin el mateix. Justament això és el que ha aconseguit La Jaula de las Locas i aquest fet es veu reflectit en la producció de Nostromolive amb un èxit continuat durant cinc anys. El més captivant d’aquest musical és la seva història, que conté un rerefons social i una lluita a la llibertat que et posa la pell de gallina, tot i que aparegui disfressat amb increïbles coreografies, música en directe i cançons enganxoses.

La cage aux folles, títol original de la comèdia musical, es va estrenar a Espanya l’any 2001; va resultar un fracàs rotund i va deixar de representar-se al cap de dos mesos. No obstant això, el 2018 va ressorgir amb la direcció d’Àngel Llàcer, de la mà de Manu Guix i Andreu Gallén com a directors musicals. Des del 2018 fins al 2023, l’obra ha sigut imparable, i ha estat representada a tot el país. Finalment, com a última parada de la seva gira, aquesta temporada 2023 ha tornat a Barcelona, al Teatre Tívoli.

Dins de La Jaula de las Locas ens situem a un club nocturn anomenat La cage aux folles, a Saint Tropez, que el regenta una parella, Albin i Georges. El seu estil de vida es veu afectat quan el fill de Georges, Michael, vol casar-se amb una noia d’una família conservadora, tradicional i amb un estil molt diferent del d'ell. L’inici d’aquesta comèdia és precedit de balls i cançons que aparenten intranscendència, però seguidament d’això, t’endinsaràs per la seva màgia d’espectacle interactiu.

Existeix una escolta activa per part dels actors que permet que l’obra estigui amb vida a cada moment, s’adapten al públic i segons l’ambient d’aquest, fan un tipus de bromes o unes altres. Es pot notar perquè els mateixos personatges es dirigeixen a l’espectador i creen acudits a partir de les respostes. Ivan Labanda (Alvin) llueix amb llum pròpia en aquesta improvisació amb tons picants i molta sornegueria psicalíptica. És impossible parar de riure i no passar-s'ho bé.

Els membres de l’elenc comparteixen una complicitat i espontaneïtat entre ells. Tal com Ivan Labanda que protagonitza a Alvin, i Ricky Mata a la pell de Jacob. La seva química s’apreciaria més tard a Cantando bajo la lluvia, musical de la temporada passada estrenada també al Teatre Tívoli, on ells feien del duo dinàmic de millors amics. A La Jaula de las Locas donen moments d’improvisacions que no fan més que alegrar-te l'ànima.

En últim lloc, s’ha d’esmentar també un tret característic del personatge de Jacob que és dir onomatopeies, moltes vegades aquestes són acompanyades per Alvin. En aquest instant només comences a sentir sons de lladrucs de gossos i t'adones que no té cap mena de sentit el que està passant però igualment rius.