La jaula de las locas

informació obra



Traducció:
Roser Batalla, Roger Peña
Adaptació:
Roser Batalla, Roger Peña
Intèrprets:
Àngel Llàcer , Ivan Labanda, Mireia Portas, José Luis Mosquera , Ricky Mata , Oriol Burés, Roc Bernadí, Lucía Madrigal Cuadra, Anna Lagares, Antonio del Valle, Víctor Gómez , Clàudia Bravo, Jordi Diaz, Empar Esteve , Evangelina Esteves, Alejandro Fernández, Jordi García, Enric Marimon, Pedro Martell , Ana Micó, Joan Salas, Sergi Terns, Danel Xabier
Escenografia:
Enric Planas
Vestuari:
Míriam Compte
Il·luminació:
Albert Faura
So:
Roc Mateu
Caracterització:
Helena Fenoy, Marta Ferrer
Coreografia:
Marta Ferrer
Ajudantia de direcció:
Marc Montserrat-Drukker
Direcció Musical:
Manu Guix, Andreu Gallén
Direcció:
Àngel Llàcer
Producció:
Nostromo Live
Interpretació musical:
Andreu Gallén / Gerard Alonso, Marc García / Gerard Alonso, Miguel Royo / Jordi Santanach, Marcel·lí Bayer / Jordi Cornudella , Ivó Oller / Josep Gomariz, Vicent Pérez / Darío García, Pere Foved / Eloi López Oltra, Guillermo Prats / Xavi Sánchez
Sinopsi:

La vida comença avui!
L'afable vida de parella de Albin i Georges, propietaris del club nocturn La Cage aux Folles de Saint Tropez, es veu totalment alterada per una notícia inesperada. Jean Michel, el fill de Georges, es va a casar amb la filla d'un diputat ultraconservador, defensor dels valors més tradicionals en la vida familiar. La trobada explosiva entre dues famílies tan diferents deslliga una divertidíssima comèdia plena d'amor i de situacions delirants.

Inspirada en la popular obra de Jean Poiret, el musical és fruit del talent de Jerry Herman i Harvey Fierstein. Amb nou premis Tony i tres Drama Desk Award, “La Jaula de las Locas” s'ha representat ininterrompudament per tot el món des de la seva estrena. Aquesta temporada, arriba al Teatre Tívoli en una espectacular versió dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix.

“La Jaula de las Locas” és un gran cant a la llibertat individual i col·lectiva. Una atrevida posada en escena, sorprenents coreografies, exuberant disseny de vestuari i una temàtica universal, ho converteixen en un dels musicals més aclamats de la història. Cada funció transforma “La Jaula de las Locas” en una festa, una celebració de la joie de vivre que se sap com comença, però mai com acaba!

El paper de Albin serà interpretat per Àngel Llàcer en totes les funcions excepte dimecres a les 20.30 i divendres a les 18.00.Durant el període d'exhibició, poden donar-se altres canvis a causa de malalties o esdeveniments fora del control de la producció.

Finalista a espectacle musical dels Premis de la Crítica 2018

Ivan Labanda, finalista a actor de musical dels Premis de la Crítica 2018

Àngel Llàcer, premi a actor de musical dels Premis de la Crítica 2018

Míriam Compte, finalista a vestuari dels Premis de la Crítica 2018

Crítica: La jaula de las locas

31/10/2018

Purpurina i grandiloqüència

per Cèlia Ventura

La jaula de las locas Teatre Tívoli, 27 de setembre de 2018

Mentre al tot just estrenat espai Onyric es representa el musical íntim de Fun Home (podeu veure aquí la meva tuitcrítica) el gran Tívoli agafa també la temàtica LGTBIQ+ però per dur-ho a un àmbit totalment diferent.

La Jaula de las locas és un musical que molts coneixeran perquè hi surt Àngel Llàcer, però és més que això. No es pot negar que gira entorn d’ell, de fet el típic número final del primer acte, normalment reservat per cantar amb força tota la companyia, aquí és un solo de l’esmentat; però la força dels ballarins s’ha de destacar. Al cap i a la fi aquest musical no deixa de ser una mena de “show off” de la música i el ball. El primer acte se serveix de números i més números on trobarem tot tipus de balls (majoritàriament interpretats per molts ballarins i poques ballarines tot i que no ho sembli a simple cop d’ull) i un número inimaginable de canvis de vestuari. Que la producció d’aquesta obra no hagi estat barata ens ho imaginem al veure una escenografia, il·luminació i vestuari que no s’està de res!

Al costat de la dansa, la trama empetiteix. I quina és exactament la trama? Jean Michel (Roc Bernadí) està bojament enamorat d’Anne, però res és tan senzill. És el moment de presentar als respectius pares però el que els polítics conservadors i progenitors d’ella no saben és que els del Jean Michel són una mica... diferents. Ells són la Zaza (Àngel Llàcer) i el Georges (Ivan Labanda) que fan una parella interessant. Tot això no es tracta amb força fins al segon acte.

Cal destacar el paper de Ricky Mata, el divertit majordom/donzella que manté al públic divertit i trenca així els moments que podrien ser més seriosos o dramàtics. Tampoc es pot negar el paper d’Ivan Labanda que agafa la seva faceta de mestre de cerimònies de Cabaret i l’hi afegeix un toc més paternalista i d’enamorat.

Així doncs La jaula de las locas és una obra que val la pena veure més per la seva grandiloqüència i purpurina que no pas per la trama. Si voleu que us arribi al cor aneu a Onyric, si voleu que us faci moure el cul aneu al Tívoli i, sinó, sempre podeu anar als dos!

Cèlia Ventura @soctastaolletes