Noves espiritualitats per a persones atees

informació obraSinopsi:

Un espectacle que reflexiona sobre l’evolució de l’espiritualitat i els rituals en el marc de les societats occidentals neoliberals.

Noves espiritualitats per a persones atees és un projecte escènic que neix de la voluntat d’indagar l’espiritualitat des d’una perspectiva atea o agnòstica. Qüestiona com algunes persones, encara que no s’identifiquin amb cap religió o creença metafísica, projecten fe en el destí, veneren personatges o no passen per sota d’escales obertes. Cia. Atzucac té l’objectiu d’abordar el tema des d’un punt de vista crític i irònic. Fan investigació amb un llenguatge híbrid i transdisciplinari que aconsegueix que el públic sigui un aliat i l’escenari un espai de joc.

Crítica: Noves espiritualitats per a persones atees

25/09/2023

Un cicle sense fi

per Àlex Grande

Noves espiritualitats per a persones atees

Fira Tàrrega, 8 de setembre de 2023

Cia. Atzucac ens planteja diverses reflexions, ens ajuda a buscar la resposta a preguntes filosòfiques. La seva manera d'esbrinar la solució o el camí que plantejen és a partir d'estar connectats en la reunió per buscar Noves Espiritualitats.

La vida s'ha entès tradicionalment d'una manera, però ara hi ha més formes de veure i viure i per això cal revolucionar-se. Pel camí potser esclatem a riure, plorem, ens trobem amb dubtes que no sabem resoldre. Potser tot junt. Sembla una bogeria, però sense dubte sortiràs d'una altra manera.

No només gaudeixes de l'espectacle sinó que formes part d'ell, ets part d'un cicle que es repeteix: sense el públic no es pot fer la volta sencera.

Àlex Grande
Fotografia: Núria Boleda - Fira Tàrrega