Les noies de Mossbank Road

informació obraIntèrprets:
Cristina Genebat, Marta Marco/ Daniela Feixas, Clara Segura
Escenografia:
Enric Planas
Vestuari:
Antonio Belart
Ajudantia de direcció:
Daniela Feixas
Producció:
Bitò, La Villarroel
Autoria:
Mike Bartlett
Direcció:
Pau Roca
Sinopsi:

Les noies de Mossbank Road és una història que ens parla d’amistat, de l’amistat que sorgeix en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants, lluny del pes de la família. 
I és en aquesta casa d’estudiants, entre els 18 i els 19 anys, que les tres protagonistes faran “l’estirada” juntes, i juntes tastaran la llibertat de poder descobrir qui són més enllà del que els pares o l’entorn han projectat damunt de cadascuna d’elles.
Seran només un parell d’anys, però el que compartiran serà tan pur, tan de veritat, que aquests anys les marcaran per tota la vida.
La Di, la Viv i la Rose comparteixen casa d’estudiants durant dos anys de la seva vida. Totes tres són molt diferents entre elles, però acabaran fent d’aquesta casa una nova llar i les unes de les altres una nova família.
Aquesta casa serà un refugi que construiran a base de desitjos, de pors i de projeccions de futur. Sembla que res dolent els pot passar quan són al refugi (Mossbank) les tres juntes. 
ROSE: “Diuen que es pot sobreviure al desert només amb dàtils. Vosaltres sou els meus dàtils.” 
Però el costat més fosc de la vida irromprà dins el refugi interromprà aquest flux de vida que és Mossbank. Aquest fet les afectarà profundament, fins al punt que a partir de llavors les decisions de les protagonistes estaran d’alguna forma marcades per aquest succés i, malgrat la seva joventut, determinaran les seves vides.
Inevitablement, el pis d’estudiants té un temps determinat de vida i arriba un punt en què Mossbank deixarà de ser un lloc físic per convertir-se en un espai interior que les acompanyarà sempre.
L’obra ens parla amb humor de l’amistat, l’amor, la solitud i la inevitabilitat de la vida. Serem espectadors d’aquest moment tan especial com és el naixement de Mossbank, i anirem seguint les protagonistes al llarg de les seves vides. 
El pas del temps serà implacable, però a elles sempre els quedarà Mossbank.

Finalista a direcció  (Sílvia Munt) al Premi de la Crítica 2017

Premi de la Crítica 2017 a l'actriu (Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat) 

Crítica: Les noies de Mossbank Road

10/01/2019

Congelem el temps a Mossbank Road

per Belén Caparrós

Les noies de Mossbank Road Teatre Municipal de Girona, 8 de desembre de 2018 [caption id="attachment_3995" align="aligncenter" width="515"] Fotografia de Temporada Alta[/caption]

Les noies de Mossbank Road interpretada per Cristina Genebat, Clara Segura i Marta Marco. Una obra dirigida per Sílvia Munt que va tenir lloc al Teatre de Girona en el marc del Festival Temporada Alta.

Una obra que recull les vivències de la Di, la Viv i la Rose. El nom de les protagonistes que viuen en un pis d’estudiants als seus 18 anys i que voldran tenir amistat per tota la vida. Diferents escenes de riure, plors i petites trifulques entre les noies donen un ritme continuat a l’obra. Un recull de vivències des dels 18 fins... ben entrats els 40. Hauran aconseguit romandre juntes en el temps?

L’escenografia de l’obra està basada en el color negre, alguns mobles decoratius i algun joc de llums i diapositives al fons que van passant de tant en tant. És una d’aquelles obres amb la que sembla que juguem amb allò del “més val menys que massa”. Sigui pels elements decoratius o per l’espai... sovint la visualització d’algunes escenes és nul.la. Això fa que l’espectador es perdi de tant en tant.

Belen Caparrós @BelenCaparros